bet sykį draugė savo Facebook'o puslapyje ėmė ir įdėjo dieviškai skaniai atrodančias sūrio torto su braškėmis nuotraukas beigi recepto iš labai šaunaus blog'o Duonos ir žaidimų nuorodą, - ir koks džiaugsmas, kai receptas pasirodė neįtikėtinai lengvas ir greitas! to pasekoje šio sekmadienio vėlyvų pusryčių didi turinio dalis gavos štai tokia:
o štai ir receptas:
170 g trapių sausainių (nesūrių krekerių)
50 g nesūraus tirpinto sviesto
400 g mascarpone sūrio
300 g varškės kremo (naudojau Crème Bonjour)
220 g baltojo šokolado
šaukštas cukraus
200 g šviežių braškių
Sausainius suberk į dvigubą polietileninį maišelį, sutrink kočėlu (arba pasinaudok maišytuvu) ir suberk į dubenį. Trupinius sumaišyk su tirpintu sviestu.
Sausainių masę sudėk į 20 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais, prispausk prie dugno. Laikyk šaldytuve.
Šokoladą ištirpink.
Dubenyje gerai išsuk mascarpone ir varškės kremą su cukrumi, įmaišyk tirpintą šokoladą ir supjaustytas braškes.
Masę sukrėsk ant sausainių kepimo formoje, išlygink viršų ir bent 4 val. laikyk šaldytuve, kad sustingtų. Geriausia – per naktį.
viską taip ir darėm kaip parašyta, kai kurių ingredientų daugiau, kai kurių mažiau, naudojom ghi sviestą, paprastus sausainius Gaidelis, riebią trintą President varškę vietoj Creme Bonjour, bet rezultatas gavosi nerealus!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą