daržovių troškinys su makaronais - turbūt lengviausia ir greičiausia ką galima pasigaminti. keli pomidorai, daug daug baziliko, brokolis, - nieko neįprasto, viskas kasdien po ranka. skonio įvairovei galima pridėti avinžirnių, jei turite. kas smagiausia, kad tereikia visa tai sumaišyti, pridėti mozzarellos, gerą saują tarkuoto Parmesan'o sūrio, ir viskas, patiekalas toliau gaminasi pats.
troškinius galima priskirti vieno puodo patiekalams, ir jie man patinka labiausiai, - reikalauja mažiausiai pastangų, o rezultatas paprastai gaunasi dieviškas! ir kas dar gerai, kad vieną produktą galima keisti kitu išliekant užtikrintai, kad nieko blogo nenutiks.. - nėra baziliko, naudojam šalaviją, namie nėra avinžirnių, - tiesiog ruošiam patiekalą be jų. laiko sutaupo ir tai, kad svogūnų ir česnakų nereikia apkepti prieš dedant į puodą. patiekalo gamybai tereikia prieš tai išvirti makaronus.
6 porcijoms:
350gr farfalle makaronų (arba tiesiog makaronai - kaspinėliai)
1 nedidelis brokolis
3 dideli prinokę pomidorai
3-4 svogūnai
4 česnako skiltelės, smulkiai supjaustyto
1 skardinė avinžirnių
sauja šviežio baziliko
200gr mozzarella sūrio
3 dideli kiaušiniai
240gr varškės (kuo riebesnė, tuo skaniau)
1 citrinos sultys
maždaug sauja tarkuoto Parmesano sūrio
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis juodųjų pipirų
pirmiausia išverdam makaronus. paprastai farfalle verdami apie 11 minučių, tikslios instrukcijos yra ant kiekvieno makaronų pakelio. išvirus makaronams, nukošiam vandenį.
kaitinam orkaitę iki 190°C, pilam į troškintuvą(aš naudoju stačiakampį keramikinį indą) šiek tiek aliejaus.
brokolį supjaustom mažais gabalėliais. dedam į makaronų puodą ir viską išmaišom. stambiai supjaustom du pomidorus. irgi dedam į puodą. įmaišom supjaustytą svogūną ir susmulkintas česnako skilteles. dedam nusausintus avinžirnius, susmulkintus baziliko lapelius, mozzarellos gabalėlius.
kiaušinius įmaišom į varškę, pilam citrinos sultis, įmaišom pusę susmulkinto Parmesan'o sūrio, - visa masę verčiam į troškintuvą ir labai gerai išmaišom su ten esančiu turiniu.. beriam druską ir pipirus.
per tą laiką jau turėjo įkaisti orkaitė. paruoštą makaronų ir daržovių masę dedam į troškintuvą. supjaustom likusį pomidorą, išdėliojam ant troškinio viršaus. likusią mozzarellą supjaustom gabaliukais ir dedam tarp pomidorų. pažeriam likusį smulkintą Parmesan'ą, šiek tiek pašlakstom aliejum.
viskas.
kepam 35 minutes arba iki kol sūris viršuje atrodo gerai ištirpęs, o visas puodas - "burbuliuojantis".. išėmus iš orkaitės, apibarstom likusiu smulkintu šviežiu baziliku. skanaus!
via http://www.apartmenttherapy.com/ |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą