Ši vasara - užimta kaip niekad. Todėl ir maisto gaminimo namuose - kiek mažiau ir rečiau. Norisi išnaudoti kiek įmanoma daugiau saulėtų ir šiltų, o dažnai ir skanių akimirkų atviroje erdvėje.
Bet skaniausias maistas turbūt vistiek gaminamas namuose.
O Lina vis gelbsti su naujais ir įdomiais, kitokiais receptais. Dar vienas nerealus Linos receptas pietums ar vakarienei, stebinantis sudėtimi ir žinoma skoniu, mmmmmm, skanumėlis!:
Apie šį receptą sakoma - aštrus, bet nedeginantis, aromatingas, saldus, šiek tiek sūrus - visa viename ir puikiai dera. Tariamas kaip ba - boor - tea, tai tradicinis Pietų Afrikos patiekalas gal šiek tiek netikėtos sudėties kaip mėsa, karis ir vaisiai, riešutai, valgomas su kario ryžiais..
Bobotie
originalus receptas sako, kad reikia:
450g jautienos faršo (galima pakeisti ir vištienos faršu)
1 valgom šaukšto sviesto
2 svogūnų, smulkiai supjaustytų
0,5 arbatinio šaukštelio sugrūsto česnako
1 valgomojo šaukšto kario
1 arbatinio šaukštelio ciberžolės
2 valgomųjų šaukštų sausos baltos duonos
ketvirtadalio puodelio pieno
1 citrinos sutarkuotos žievelės ir 0,5 mažos citrinos sulčių
1 kiaušinio
1 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
85g džiovintų stambiai kapotų abrikosų
1 obuolio, nulupto, smulkiai sutarkuoto
ketvirtadalio puodelio razinų
40g migdolų, šiek tiek pakepintų sausoje keptuvėje
6 lauro lapųi
1 puodelio pieno
2 kiaušinių
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
1. įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių.
2. skardą, kurioje kepsite patiekalą, patepti sviestu.
3. keptuvėje pakaitinti sviestą ir pakepinti svogūnus bei česnakus, kol gražiai pagels.
4. įmaišyti ciberžolę ir karį, gerai išmaišyti.
5. nuimti keptuvę nuo ugnies.
6. sumaišyti mėsą su keptų svogūnų ir česnakų mišiniu.
7. sumaišyti kartu - duonos trupinius, pieną, citrinos žievelę, citrinos sultis, kiaušinį, druską, pipirus, abrikosus, obuolį, razinas, riešutus, tuomet viską sudėti į mėsos mišinį.
8. viską sudėti į kepimo skardą, išlyginti paviršių.
9. ant viršaus išdėlioti lauro lapus.
10. uždengti folija ir kepti orkaitėje apie 1val.15min.
11. tuomet padidinti ugnį iki 200 laipsnių.
12. sumaišyti kartu kiaušinius, pieną, druską.
13. užpilti ant kepinio viršaus ir kepti (be folijos) dar 15min. arba kol iškeps, paviršius gražiai paruduos.
14. patiekti su geltonaisiais (kario) ryžiais.
skanaus!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą