maždaug 8 porcijoms reikės:
- 1 vidutinio dydžio prinokusio ananaso;
- 1 l vandens;
- 10 g agaro miltelių;
- 250 g cukraus;
- pusės citrinos sulčių.
ananasą nuplaunam, perpjaunam išilgai į keturias dalis, nupjaunam žievę ir šerdį. ananasą pjaustom smulkiais įvairių formų ir dydžių gabalėliais. jei ananasas labai prinokęs ir pjaustant ištekėjo sultys, jas surenkam į dubenėlį. puode užverdam vandenį, suberiam ir ištirpinam cukrų. dedam ananasą, pilam ištekėjusias sultis ir dar kartą užverdam. po truputį nuolat maišydami beriam agaro miltelius ir maišom, kol ištirps. supilam citrinos sultis ir tuoj pat nukaičiam puodą. pilam į formeles ar vieną didelį indą, pastatome šaltai pusvalandžiui ar valandai. sustingusius drebučius išverčiam, jei norim, - drebučiai iškrenta lengvai, vos pajudinti.
Išeiga: apie 8 porcijos drebučių, kuomet formelės tūris apie 250 ml.
"skaniausia" visgi originali recepto nuotrauka iš puikaus maisto puslapio http://www.jogosmityba.lt/ |
O vau, vaizdelis koks, net gaila būtų ta tobulumą gadint :)
AtsakytiPanaikinti