2012-04-13

paprasta ir dieviškai skanu: keptas kamamberas

ką darote, kai labai labai reikia motyvacijos nuveikt kažką, ko nelabai norisi? man puikus motyvatorius, - super paprastai paruošiamas ir super skanus - keptas kamamberas. ypač skanus vartojamas su taure gero raudono vyno. o dar jei pasitaiko šviežia bagetė.. dar dieviškiau! puikus prizas sau ir/ar kitiems savaitės užbaigimo proga!

reikės:
- 1 Camambero medinėje dėžutėje, bet nieko baisaus jei ir be jos,
- 1 skiltelė česnako,
- keletas čiobrelio (arba rozmarino, arba ir to, ir to) šakelių,
- šlakelis balto vyno (neperdozuoti, bet ir nepagailėti :))
- jūros druskos ir šviežiai sumaltų juodųjų pipirų


darbo bus išties nedaug:
- įkaitinam orkaitę iki 190C. sūrį išimam iš dėžutės, arba jei sūris folijoje - ją atvyniojam, ir peiliu suraižom sūrio viršų, - tuomet į tuos rėžius dedam smulkiai supjaustytus česnako gabalėlius ir "žoles".
- dedam sūrį atgal į dėžutę,  - šliūkštelim vyno ir užbarstom druską ir pipirus. jei naudojam sūrį folijoje - dabar ją užlankstom ir šaunam į orkaitę. 
- kepam apie 15min.


p.s. labai skanu prieš kepant į sūrį prismaigstyti gvazdikėlių, - jie suteikia ypatingą skonį, mmmm! žinoma nepamirštam jų iš sūrio ištraukti prieš patiekiant ant stalo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą