via http://www.thekitchn.com/ |
bandelių tešla kepimui paruošiama per maždaug 10 minučių ar net greičiau, kepimo procesas trunka apie 16 minučių, - ir putlios minkštos bandelės ant stalo!
4ioms didelėms bandelėms prireiks:
480gr miltų
1 šaukšto rudo cukraus
2 šaukštelių kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
480gr bet kurio riebumo grietinėlės (pagal savo skonį)
120gr cinamono lazdelių arba tiesiog cinamono miltelių savo nuožiūra
60gr cukraus
1 šaukštelio vanilės
įkaitinam orkaitę iki 220C. ištepam riebalais kepimo indą, arba išklojam kepimo popieriumi.
plačiame inde išmaišom miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. pilam 360gr grietinėlės ir greitai išmaišom, išminkom tešlą rankomis. padarom kvadratą, kurį supjaustom į 8 lygias dalis. pusę kvadratėlių dedam į paruoštą kepimo indą. apibarstom juos cinamonu. tuomet ant viršaus dedam po antrą sluoksnį kvadratėlių ir lengvai užspaudžiam pyragėlio kraštus. bandelių viršų apibarstom cinamonu.
kepam maždaug 14 - 16 minučių, arba iki kol bandelės lengvai pageltonuoja. ištraukiam iš orkaitės. išplakam likusius 120gr grietinėlės, cukrų ir vanilę, - šiuo užpilu lengvai apšlakstom bandeles. patiekiam ir valgom karštus.
skanaus ir gražios dienos!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą