2011-08-01

sekmadienio kepiniai: šiltos avinžirnių salotos su kuminu ir česnaku

via http://www.thekitchn.com/
šią vasarą mane apėmus pupelių, avinžirnių ir šviežių mėtų manija… nežinau ką be tų šviežių mėtų teks daryti rudenį ir žiemą? žinoma, bus džiovintų mėtų, gal galima jas net ir užsišaldyti, bet vistiek nebe tas ryte ką tik nuskintų šviežių mėtų traškumas...

puikus, lengvai ir greitai paruošiamas receptas, labai tinkamas lengviems pietums. šias salotas rekomenduojama per naktį palaikyti šaldytuve. tad vakar gamintas salotas teko saugot iki šiandienos pietų.. aišku, paragavau ir vakar, nes kaip kitaip.., ir tiesą sakant, man skanesnis variantas ką tik pagamintų salotų. kodėl? todėl kad labai puikiai dera šiltos pupelės ir pomidorai su šaltais traškiais agurkais, kurie pašildžius šią savybę praranda.

sudėtis 4 - 6 porcijoms:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai kumino sėklų arba 1,5 šaukštelio milteliais
1/4 šaukštelio džiovintų smulkintų aštrių raudojųjų pipirų

4 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
maždaug 600gr avinžirnių, arba 2-3 skardinės, nusunkus skystį
120gr saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, - aliejų nusunkiam, o pomidorus smulkiai supjaustom
nedidelė sauja šviežių mėtų lapelių

kiek mažesnė sauja petražolių lapelių
1 citrinos išspaustos sultys ir nutarkuota žievelė

140gr agurkų
jūros druskos

išties visus receptus darau "maždaug iš akies".. ir šįkart tikrai padauginau džiovingų pomidorų, nes man jie tiesiog labai patinka.
avinžirnius skardinėse Lietuvoje aptinku laaaabai retai. pasidalinkit jei kur užmatysit :) bet ne bėda ir porą valandų juos pamirkyti vandenyje.

- susipjaustom mažais gabalėliais česnako skilteles, nedideliais kubeliais agurkus, saulėje džiovintus pomidorus, nutarkuojam citrinos žievelę.
- tuomet keptuvėje ant vidutinės ugnies pašildom alyvuogių aliejų. įkaitus aliejui, beriam kumino sėklas ir smulkintą raudonąjį pipirą - kepam pamaišant apie minutę, kol pasklinda nerealus apkepto kumino kvapas.
- mažinam ugnį ir dedam česnaką. kepam pamaišant apie tris minutes arba iki kol česnakas pagelsta. 
- tuomet dedam nusausintus avinžirnius ir smulkiai supjaustytus pomidorus ir vėl didinam ugnį iki vidutinės. pamaišant kepam iki kol avinžirniai suminkštėja. išjungiam ugnį.
- nuskabom petražolių lapelius. juos ir mėtų lapelius smulkiai supjaustom ir sumaišom su avinžirniais.
- įmaišom citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę.
- galiausiai supilam ir įmaišom ir supjaustytus agurkus.
- ragaujam, ar noris druskos. jei taip, pilam rupią jūros druską.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą