2011-11-19

virtuvės terapija: ananasų drebučiai

kai taip labai, labai niūru kaip šiandien, spalvų ir skonių norisi dar labiau. vienas iš pačių lengviausiai pagaminamų, skaniausių ir dar ir puikiai nuteikiančios spalvos desertų - ananasų drebučiai su agaru. vasarą puikiai gaivindavo, na o dabar dar ir priduos energijos savo spalva. kas nuostabiausia, kad naudojant agarą - t.y. augalinį želatiną, galima naudoti net ir šviežią ananasą, kuom daugelis labai nustemba, nes, pasirodo, įprastinis želatinas jo nesustingdytų. o aš kito želatino net ir nenaudoju, nes atradus šį, pats "žele" gamybos procesas atrodo dar lengvesnis..

maždaug 8 porcijoms reikės:
  • 1 vidutinio dydžio prinokusio ananaso;
  • 1 l vandens;
  • 10 g agaro miltelių;
  • 250 g cukraus;
  • pusės citrinos sulčių.
raitom rankoves:
ananasą nuplaunam, perpjaunam išilgai į keturias dalis, nupjaunam žievę ir šerdį. ananasą pjaustom smulkiais įvairių formų ir dydžių gabalėliais. jei ananasas labai prinokęs ir pjaustant ištekėjo sultys, jas surenkam į dubenėlį. puode užverdam vandenį, suberiam ir ištirpinam cukrų. dedam ananasą, pilam ištekėjusias sultis ir dar kartą užverdam. po truputį nuolat maišydami beriam agaro miltelius ir maišom, kol ištirps. supilam citrinos sultis ir tuoj pat nukaičiam puodą. pilam į formeles ar vieną didelį indą, pastatome šaltai pusvalandžiui ar valandai. sustingusius drebučius išverčiam, jei norim, - drebučiai iškrenta lengvai, vos pajudinti.
Išeiga: apie 8 porcijos drebučių, kuomet formelės tūris apie 250 ml.

"skaniausia" visgi originali recepto nuotrauka iš puikaus maisto puslapio http://www.jogosmityba.lt/

1 komentaras: