2011-12-31

ką skanausime šįvakar?


via http://www.thekitchn.com/
pagaliau apie vidurdienį pamažu ėmė rastis švenčių jausmas. nes iš principo, - Naujieji svarbūs tiek, kiek juos sureikšminsim. o svarbius pasižadėjimus juk nereikia priiminėti verčiantis per galvą būtent Naujų išvakarėse... - nauji metai gali prasidėti bet kurį mėnesį bet kurią dieną ir bet kurią valandą..

tad nusiteikiam tiesiog linksmam šventimui ir fejerverkų šou vidurnaktį! o jo belaukiant, lengvas gėrimas be alkoholio, ir ne tik vaikams:

putojančios kriaušės 6 stiklinėms
1 puodelis šviežiai spaustų ar tiesiog pirktinių gerų tirštų kriaušių sulčių
1 šaukštelis citrinų sulčių
3/4 puodelio medaus
1/4 puodelio cukraus
kelios šakelės šviežio rozmarino
maždaug 3cm šviežio imbiero, nulupto ir supjaustyto mažais gabalėliais
žiupsnelis malto muškato
ledukai
sodos vanduo
kriaušių sultis, citrinų išspaustas sultis, medų, cukrų, rozmariną, imbierą ir muškatą išmaišom puode ant vidutinės ugnies. užverdam, ir po to leidžiam pavirti ant mažos ugnies vis pamaišant dar 5 minutes,  kad ištirptų visas cukrus ir medus. nukeliam nuo ugnies ir palaukiam dar 30 minučių iki kol sirupas atauš. 
dabar į taures priberiam ledukų tiek kiek norisi, dedam 3 šaukštus sirupo, užpilam sodos vandeniu ir išmaišom. sirupo kiekis - pagal skonį. mmmmm koks skanumėlis!!
na o arčiau vidurnakšio - metas putojantiems kokteiliams!!
via http://www.thekitchn.com/
citrininis spicy šampanas
1 puodelis vandens
1/2 puodelio medaus
2 nuluptos citrinos, supjaustytos išilgais gabalėliais
1 šaukštas citrinos sulčių
4 anyžiaus "žvaigždutės
4 cinamono lazdelės
12 gvazdikėliai
1/2 puodelio šviežiai spaustų apelsinų sulčių
šampano, arba sauso putojančio balto vyno


vandenį, medų, citrinų griežinėlius ir sultis, anyžius, cinamono lazdeles ir gvazdikėlius pakaitinam ant vidutinės ugnies dideliame puode. išmaišom. sumažinam ugnį iki mažos, ir dar 15 minučių pakaitinam. atvėsinam.

į kiekvieną šampano pripildytą taurę įpilam 1 šaukštą sirupo ir lašelį apelsinų sulčių, skoniui priduoti. papuošiam anyžiumi ar citrina. 
skanaus!! bammmm!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą