2012-02-05

apelsinų sultyse troškintos morkos ir pastarnokai

via thekitchn.com
kai lauke taip šalta, kad nė už ką nesinori kišti nosies lauk, namuose reikia suktis su tais produktais, kurie yra arba bus pristatyti pirmadienį, nes žinoma šiom dienom visą maistą perku tik internetu ir ne kitaip. o šis receptas padės sudoroti apelsinų perteklių namuose :)

2-4 porcijoms:
450gr morkų (arba keletas morkų ir dvigubai mažiau pastarnokų..)
225gr pastarnokų
1 pankolis
1-2 dideli apelsinai arba 4-5 mandarinai
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas klevų sirupo (maple)
rupi druska
šviežiai sumalti pipirai (na taip visada skaniausia!)

įkaitinam orkaitę iki 220 laipsnių C.
nuskutam morkas ir pastarnokus, ar tiesiog gerai juos nuplaunam, ir supjaustom išilgai ir tokio ilgo griežinėliais, kaip jums patinka. pastarnoką stengiamės supjaustyti panašaus dydžio griežinėliais kaip ir morkas.
tuomet susmulkinam pankolį. arba vietoj šviežio pankolio naudojam džiovintą.
supjaustom apelsiną, žievelę galite palikti arba nuimti, kaip jums patinka, man patinka su žievele, - priduoda skoniui aitrumo.
morkas, pastarnoką, pankolį ir apelsino gabaliukus sumaišom su aliejumi ir klevų sirupu, pabarstom druską ir pipirus. tuomet paskleidžiam visa tai and kepimo skardos. troškinam, retkarčiais pamaišant, maždaug 20-30 minučių.
tik tiek darbo, ir daug skonio!!
via thekitchn.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą