2012-02-04

patys tikriausi šokolado putėsiai per 5 minutes???!!!!!

taip, būtent!! ir dar daugiau- naudojami tik du produktai (rimtai, tiesiog tik šokoladas ir vanduo!), penkios minutės, ir jau mėgaujatės pačiais tikriausiais ir skaniausiais šokoladiniais putėsiais!! išbandyta.

svarbiausia, tam neprireiks jokių įmantrių virtuvės šedevrams skirtų prietaisų! tiesiog šiek tiek kantrybės.

šis receptas priklauso žymiam prancūzų chemikui Herve This, receptas vadinasi Chocolate Chantilly, - pavadinimas beveik sudėtingesnis nei pati jo gamyba, - tiesiog ištirpiname šokoladą vandenyra ir išplakame jį rankiniu plakikliu iki kol jis sutirštėja.

kadangi receptą sudaro tik du produktai, labai labai svarbu šokolado kokybė - jo sudėtyje būtinai turi būti 70% kakavos. jei skonis pasirodys per kartus, tiesiog įdėkite pagal skonį cukraus.

sudėtis:
4 porcijoms:

265gr šokolado (70% kakavos), susmulkinto į mažus gabalėlius
240gr vandens
4 šauktšteliai cukraus, arba pagal skonį

1. dubenį, kuriame plaksime šokoladą, uždedame ant kito, kiek mažesnio, dubenėlio, pripildyto šalto vandens ir ledukų (didesnio dubens dugnas turi liestis su ledukais). ir tegu sau stovi kol kas.
2. šokoladą ir vandenį (jei norite, ir cukrų) dedame į vidutinio dydžio puodą ir maišant ant vidutinės ugnies, - ištirpiname. 
3. ištirpusį šokoladą pilame į jau pasiruoštą dubenį, ir iškart pradedame plakti rankiniu plakikliu (galima ir elektriniu plakikliu, tiesiog tuomet reikės atidžiau stebėti šokoladą) ir plakame iki kol sutirštėja. plakant paprastu rankiniu plakikliu tiesiog patogiau kontroliuoti norimą šokolado tirštumą.
4. dedam į dubenėlius ir - skanaus!

via: http://cafefernando.com/the-best-chocolate-mousse-of-your-life-under-5-minutes/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą