2012-02-12

raw anakardžių kremas

kai pamačiau šį receptą, inspiracijos buvo tiek, kad sugebėjau tuojau pat susiruošti į pačią geriausią prieskonių parduotuvę Basanavičiaus g. kokosų aliejaus ir agavės nektaro (jo negavau, bet jį galima pakeisti klevų sirupu).. pastangos pasiteisino su kaupu! nuostabiai skanus desertas, pusryčiai arba pavakariai!
taigi, imamės:
½ puodelio anakardžių (išmirkytų per naktį),
½ puodelio vandens,
¼ puodelio skysto kokosų aliejaus,
2 šaukštai tarkuoto imbiero (šviežio),
2 šaukštai raw agavės nektaro (arba jį galima pakeisti klevų (marple) sirupu - tuomet patiekalas nebebus raw, bet jei tuom nelabai rūpinatės, skonio tikrai nesugadinsite),

1. anakardžius ir vandenį dedam į blenderį ir sutrinam iki vientisos masės.
2. supilam kokoso aliejų, dedam imbierą ir agavę/klevų sirupą. gerai išplakam.
3. supilam į indą ir atšaldom

dabar imamės spanguolių sluoksnio:
1 puodelis šaldytų spanguolių
1/4 puodelio raw agaves nektaro
visa tai susmulkinam blenderiu.

ir dar vienas sluoksnis: persimonų. tiesiog imam ir sutrinam persimoną blenderiu :)

dedam viską sluoksniais į stiklines, galima apibarstyti smulkintais migdolais. skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą